Regiesoftware voor vroegsignalering van financiële problemen

Met de webapplicaties RIS Matching en RIS Vroeg Eropaf van Inforing is het mogelijk om problematische financiële signalen binnen huishoudens op te vangen, te matchen en op te volgen. Een gemeente kan, naar eigen inzicht, met deze actuele informatie de manier van aanpak in kaart brengen en vroegtijdig actie ondernemen om verdere problematiek voor de schuldenaar te voorkomen en de maatschappelijke schade te beperken.
 

RIS Vroeg Eropaf

Het unieke regiesysteem waarmee enkelvoudige meldingen doorgegeven worden op basis van postcodes. Iedere melding wordt hierdoor één op één opgepakt en afgehandeld. Binnen verschillende gemeenten wordt RIS Vroeg Eropaf gebruikt voor het project ‘vroegsignalering bij problematische schulden’. 

Meer over RIS Vroeg Eropaf

RIS Matching software

RIS Matching is de webapplicatie voor het verzamelen en “matchen” van signalen die door verschillende dataleveranciers worden doorgegeven.
Deze webapplicatie wordt gebruikt ter ondersteuning van het werkproces voor het project vroegsignalering van schulden.

RIS Matching is begin 2018 samen met de gemeente Breda ontwikkeld en wordt inmiddels door verschillende gemeenten actief gebruikt voor het ontvangen en matchen van signalen vanuit verschillende lokale of landelijke partners. Tegenwoordig maken namelijk niet alleen woningcorporaties maar ook zorgverzekeraars, energiebedrijven en waterbedrijven deel uit van het project ‘preventie en vroegsignalering van schulden’.


Meer over RIS Matching

Belangrijkste functionaliteiten binnen deze applicatie zijn als volgt op te sommen:

  • Het ontvangen van de signalen gebeurt middels Excel of CSV bestanden in een online webapplicatie (op verzoek zijn ook koppelingen of andere bestandsformaten bespreekbaar).
  • Binnen de applicatie wordt visueel zichtbaar welke dataleveranciers hun signalen hebben doorgegeven en hoeveel signalen in het bestand aanwezig zijn.
  • Vanuit de applicatie kunnen reminders naar de dataleveranciers verstuurd worden.
  • Per gemeente kan bepaald worden hoe er exact gematched dient te worden. Standaard gebeurt dit op basis van postcode en huisnummer combinaties.
  • RIS Matching sorteert de lijst op basis van de door de gemeente bepaalde prioriteiten (aantal dataleveranciers, soort achterstand, hoogte achterstanden, etc).
  • De projectleider of de medewerker van de gemeente die de matches controleert, kan zelf ‘aan de knoppen zitten’. Hiermee heeft deze medewerker de mogelijkheid om een aantal filters toe te passen op de matches die zijn ontstaan om zo een definitieve lijst van matches zelf op te stellen.
  • Er kunnen met één druk op de knop management rapportages worden uitgedraaid.
image
 

Vraag vrijblijvend het informatiepakket aan

Contact

Zaltbommel
Zoetermeer
Purmerend
Venray
Weert
Werkendam
Woudrichem
Hilversum
Haarlemmermeer
Tdiel
Lansingerland
Leiden
Leiderdorp
Maasdriel
Almere
Alphen aan den Rijn
Altena
Amsterdam
Breda
Diemen
Aalburg
Achterkarspelen